Allmänna villkor

Köp- & leveransvillkor

Allmänt 

Eyeduns ögonvitaminer är i överensstämmelse med de köp- och leveransvillkor som anges på denna sida. Läs igenom villkoren noggrant innan du använder hemsidan. Genom beställning på oculivit.se godkänner du publicerade villkor som anges och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta. Med benämningarna oss, vi, våra, vårt nedan avses Eyedun. Samtliga priser är i svenska kronor (SEK) och visas inklusive moms.

  1. Ditt inlogg och konto

När du loggar in på ditt konto är du själv ansvarig för att ditt användarnamn och lösenord används på ett korrekt sätt. Du är även ansvarig för att förhindra att obehöriga användare får tillgång till ditt konto. När du skapar ett konto är du ansvarig att all aktivitet som sker på kontot. Det är din skyldighet att vidta nödvändiga åtgärder för att hålla ditt lösenord under sekretes. Om du skulle misstänka att någon har tillgång till ditt konto ber vi dig meddela oss omgående. 

Det är viktigt att du kontrollerar alla de upplysningar du angett så att de är korrekta och fullständiga. Du har även skyldighet att meddela och informera oss omgående om informationen skulle ändras.

Oculivit.se förbehåller sig rätten att neka åtkomsten för användare som missköter sig och vi kan därför stänga ned ett konto. Vi har också rätt att ta bort eller ändra innehåll eller annullera beställningar. Du behöver inte betala för beställningar som annulleras. 

  1. Datasekretess

Om du önskar att veta mer om hur vi hanterar personuppgifter kan du läsa igenom informationen om vår datasekretess. Det finns även tillgänglig upplysning om de regler som gäller för vår hemsida.

  1. Åtkomst till webbplatsen

Vi arbetar hårt för att hemsidan alltid ska vara tillgänglig utan avbrott samt att överföringar ska ske problemfritt. På grund av internets omständigheter är det däremot något som vi inte kan garantera. Det kan hända att hemsidan är blockerad eller limiterad på grund av underhåll av nya funktioner. Om sådana avbrott skulle förekomma försöker vi lösa problemet direkt. 

  1. Tillstånd att få åtkomst till webbplatsen

Oculivit.se tillåter begränsad åtkomst och hantering av personlig användning. Denna licens godkänner inte personlig nedladdning (undantag av allmänna cache-funktioner) utan du måste alltid kontakta oss för att få ett skriftlig tillåtelse. Medgivandet omfattar inte vidareförsäljning eller kommersiell användning av oculivit.se eller hemsidans innehåll. Licensen omfattar inte heller användning av hemsidans innehåll för nedladdning eller kopiering av kontoinformation. Sektioner av webbplatsen får heller inte vidarebefordras och skickas vidare, mångfaldigas, kopieras eller användas i kommersiellt sammanhang utan att vi gett godkännande.

  1. Uppförande 

Det är inte acceptabelt att förstöra eller göra dataintrång på hemsidan. Du får heller inte orsaka att webbplatsen kraschar. Du har inte tillstånd att använda webbplatsen i förbjudna aktiviteter som till exempel i bedrägerisammanhang eller andra kriminella handlingar. Det är inte tillåtet att orsaka obehag eller rädsla.

  1. Juridiska och upphovsrättsliga rättigheter 

Innehållet och den grafiska designen (text, logga, symboler, bilder och struktur) tillhör oculivit.se och får därför inte användas för eget eller kommersiellt bruk. Vill du använda befintligt innehåll måste du få ett skriftligt tillstånd från oss. 

  1. Överenskommelse med kunden

När kunder slutför en beställning får de automatiskt ett bekräftelsemail som innefattar att vi tagit emot din order och annan väsentlig information. Observera att köpet godkänns när produkten lämnat lagret och du får då ytterligare en bekräftelse till din angivna e-post. Oculivit.se äger produkterna tills vi mottagit din fullständiga betalning/ faktura.

  1. Förändringar angående tjänster eller tillägg av villkor

Oculivit.se erhåller rätten att göra ändringar på webbplatsen samt uppdatera verksamhetens policyer och villkor. De bestämmelser och villkor som är angivna under tiden du utför din beställning är de som gäller. 

Om någon av de angivna bestämmelserna inte skulle vara giltiga eller vara juridiskt bindande, tas de betydelsefulla bestämmelserna bort och kan därför inte påverka giltigheten eller användningen av andra föreskrifter.

  1. Händelser utanför vår kontroll

Vi är inte ansvariga för eventuella förseningar eller andra hinder som kan dyka upp under leveransen. All leverans sker via Postnord och vi har därför inte full kontroll under transporten då det är utom vår kontroll. Detta påverkar inte dina lagliga rättigheter.

  1. Friskrivningsklausul

Du har som skyldighet att rätta dig efter våra villkor och policys. Trots om vi inte skulle märka något kommer våra rättigheter att fortsätta gälla. Det gäller även om du vid ett annat tillfälle bestrider bestämmelserna. Däremot påverkar dessa bestämmelser inte dina lagliga rättigheter.

 

Fraktalternativ

Vi levererar alltid till din brevlåda men vi kan i vissa fall behöva ompaketera varorna och då kan förpackningen behöva modifieras. Det innebär att vitaminerna tas ur förpackningen, som sedan viks ut och plattas till. Det möjliggör leveransen så att Postnord kan leverera till en vanlig brevlåda.

Det är möjligt att välja prioriterad leverans och då lämnar ordern vårt lager samma dag om beställningen slutförs innan 17.00. Du har också möjlighet att välja spårbar leverans och kan då se din försändelse via Postnords app eller hemsida. Om kuvertet inte går att leverera till din brevlåda eller brevinkast kommer ordern lämnas på närmaste ombud. Du kommer då få en avisering till det telefonnummer/ e-postadress som du angivit. 

Standardleverans är inte spårbar och vi arbetar hårt för att ordern ska lämna lagret samma dag eller dagen efter beställning. Helgdagar och tidpunkten på beställningen avgör när beställningen skickas. 

Återköps-/returpolicy

Du har alltid 14 dagars öppet köp från dagen du fått hem produkterna från oculivit.se. Vi kan tyvärr inte erbjuda returer eller byte online och det är inte heller möjligt att byta produkterna på vårt lager eller huvudkontor. 

Vi kan återföra pengarna till betalkortet som användes vid köpet. Om det inte är genomförbart kontaktar vi dig via mejl eller telefon. Om ordern är betalad via faktura, återförs pengarna till ditt bankkonto.

Om returvaran upprätthåller kraven för returpolicyn överförs pengarna när vi  mottagit och behandlat beställningen. Hela beloppet återbetalas om varan anses defekt eller om felet beror på oss. Vid samtliga returer ska du betala enligt angivna taxor. Vi rekommenderar att du väljer spårbar försändelse på din retur för att du ska kunna följa ordern under transporten. 

Krav för returvaror:

Beställningarna som skickas tillbaka ska vara ordentligt paketerade och vi ser helst att du har sparat originalförpackningen. Varorna förväntas vara i samma kvalité som vid mottagandet. Förpackningen och produkterna ska vara i bra skick för att vi ska kunna sälja vidare till andra kunder. 

Om du funderar över våra villkor och policys kan du kontakta vår kundtjänst.

Vi tar ut en avgift för brev eller paket som inte hämtas ut i tid. Kostnaden är för närvarande på 149 kronor och täcker våra kostnader för frakt, administration och hantering. Paket som inte hämtas ut omfattas inte av ångerrätten.

Returvaror skickas till:

Gethagsvägen 8b

182 47 Enebyberg